New frill

Idag har jag varit till Nordmaling och klippt mej hos värdens bästa frisör Emma! (Makeover by Emma)
Det är helt klart värt resan för jag blir alltid supernöjd! 

Jag har haft samma frisyr rätt länge nu.. Iaf för att vara mej! Klippte mej som jag haft nu just före jul, så nu är jag less!

Har den här gången hämtat min Hår-inspiration från Egyness Dean eftersom jag verkligen gillar hennes coola punkiga stil! Så nu är det straight up som gäller :)


Shopping!

Eftersom det inte blev någon tatuering, och jag bestämt mej för att lägga projektet på is tills vidare. Jag har ju fortfarande kvar min fina drakbild, och jag kommer nog göra den i framtiden, men just nu vill jag ha lite tid att i lugn och ro komma fram till mer exakt hur den ska se ut och var den ska sitta. (olikt mej att inte stressa fram ngt!)

Hursomhelst så kostar ju en tatuering en hel del och när det nu inte blev någon så blev det ju pengar kvar!
jag är värdelös på att spara pengar och jag tycker faktiskt att det känns helt okej att använda pengarna till något annat roligt åt mej själv, så idag har jag varit och shoppat!

Till att börja med så köpte jag ett par supersnygga Miss Sixty jeans som jag spanat in ett bra tag nu.  Dom är låga i midjan, smala i benen och tajta. Kommer bli såå snygga i sommar!

Sen råkade jag av en slump snubbla över en jättefin Deigual klänning, som jag impulsköpte till Niklas avslutningsfest! (han går ut läkarprogrammet jippie!!)
Festen är inte föränn den 6 Juni men det är väl lika att vara ute i god tid;) Nu är det bara dom perfekta skorna som saknas!!

Desigual Vest Shanti B
 
MISS SIXTY - Jeans


Update..

Förra veckan åkte jag till Övik för att göra en ny tatuering. Det blev dock ingen.. jag hade tänkt göra en ganska stor drake på ena skulderbladet, men den behövde ritas om endel för att passa in, och min tatuerare och jag hade visst ganska skiljda åsikter kring det hela.

Jag fördrar stilrena enkla bilder, vill jag ha en drake ska det vara en vacker drake, den ska vara propotionerlig och se ut som en drake. dvs ha fyra  ben och svans. tatueraren ville att den skulle ha en bakgrund, samt helst bara at med huvudet och ev ngt framben. Ja det är kanske inte så svårt att förstå att vi inte riktigt kunde enas. En tatuering ska man ju ha resten av livet så på den punkten vägrar jag att kompromissa.

I söndags skulle jag ha haft en modell plåtning som jag var mkt peppad inför! Dessvärre blev modellen sjuk så fotningen är uppskjuten tills nu på lördag istället. Snygga Emma ska posa i rockig sliten stil på svartvita bilder.
Jag hoppas slutresultatet blir lika snyggt som det i mitt huvud..! Ska posta bilder här så snart vi är klara med plåtningen.

Finns det inga medelklass solglasögon?

Jag har varit ute och spanat efter ett par sjyssta solglasögon, men jag har stött på ett problem. Dom verkar bara existera i två kategorier! Skitbilliga eller svindyra, var finns mellanklassen? För den som vill ha lite coolare än H&M men inte riktigt Fendi?
Man kan ju enkelt köpa sig ett par för 59:- på H&M, Lindex eller egentligen vilken klädaffär som helst. Orkar man bara prova framför spegeln så kan man ju till och med hitta ett par som är både snygga och trendiga.

Men vill man ha ett par som är lite hetare än H&M hamnar man plötsligt och helt utan mellanlandning i Dolce&Gabbana världen där ett par helt vanliga solglasögon kostar runt 3000:- och då är det inte modellerna som är besatta med diamanter och juveler utan dom helt vanliga brillorna i plast. Jag kan ju förstå det när det gäller märken som
Gucci, Dior eller Fendi men detsamma verkar gälla solglasögon från tex Diesel som kostar runt 1500:- Det är ju mer än ett par dieseljeans? Hur går det ihop.

Nåja.. när jag blir rik ska jag gå och köpa mej ett par riktigt jäkla snygga märkesbrillor! Sen är det bara hoppas att dom inte blir omoderna efter en säsong!

                
                                                          Fendi, hög vill ha faktor, ännu högre prislapp

Design för morgonkaffet

Hittade den supefina Kaffe/the muggen "I am not a papercup" på Unnamei eco living.
Muggen är utformad som en engångslattemugg med lock, men är gjord i porslin med silkonlock och går tom att
köra i diskmaskinen.  Jag kommer absolut att beställa en till mig själv, men den är ju även en perfekt present!

"Porslinsmuggen "I am not a paper cup" av designern James Burgess är en designfullträff som blivit en storsäljare i museishopen på MoMa. Såväl formmässigt som funktionsmässigt är muggen fullkomlig, liksom förmågan att
engagera både användaren och åskådaren.
Muggen som är tillverkad av porslin med ett lock av silikon, är en perfekt imitation av de tusentals lattemuggar av
papper som vi förbrukar utan att blinka. Till skillnad från engångsmuggar som man lätt bränner sig på, har porslinsmuggen dubbla väggar som ger en termoseffekt. Alltså, användaren slipper bränna fingrarna av sig,
samtidigt som den varma drycken inuti muggen förblir varm betydligt längre än annars.

Muggen rymmer 2,5 dl. Både locket och muggen går att diska i maskin och kan användas om och om igen."

Muggen kostar 180:- och kan beställas direkt från websidan.


Nu är det visst bra att sola igen

I bilen på väg in till stan idag hörde jag ett nyhetsinslag som handlade om att ny forskning visat att kvinnor som solar löper 30% mindre risk att drabbas av blodproppar än kvinnor som inte gör det.

Det låter ju intressant. Dom sa däremot inget om hur mycket risken för att man ska drabbas av hudcancer ökar. Men det är väl så att allt är bäst i måttliga mängder. Ingen sol är säkert minst lika illa som för mkt sol. Så sola måttligt i sommar, använd solskydd och bränn dej inte.

När jag kom ner på stan blev jag lustigt nog stoppad av en radio reporter som ville intervjua mej om just denna nyhet!
Jag tackade nej eftersom jag fortfarande är rätt förkyld och var rädd att jag skulle låta som Fran Fine om jag ställde upp..

Inslaget om blodproppar intresserade mej mer än det kanske skulle ha gjort annars eftersom jag nyligen fått veta att en vän till mej drabbats av en blodpropp i hjärnan, en stroke.. En helt vanlig tjej i min ålder.
Visst låter det konstigt? Stroke är väl något som drabbar tjocka gamla gubbar, stressade med dåliga kost och motionsvanor? Tydligen inte. Det får en onekligen att tänka över sin egen "odödlighet"

Kan vem som helst drabbas? Jag borde nog sola mer! Fast inte för mycket förståss...


För oss ömfotade skoälskare

Jag har alltid haft väldigt svårt att gå länge i högklackade skor. Jag får vansinnigt ont av dom och då jag älskar skor så är det är förståss en oerhört dålig kobination!

I mitt fall beror mina ömma fötter på att jag har ett väldigt högt fotvalv. Man fördelar då inte belastningen jämnt över hela foten som man ska, utan enbart på hälen och den främre trampdynan. I höga skor hamnar all belastning fram vilket gör att man fort blir trött och får ont.

Ett tips som har hjälpt mej väldigt bra är att sätta in så kallade "pelotter" i skorna. En pelott är ett förfotsinlägg som placeras i den främre delen av fotvalvet och som hjälper till att födela kroppens tyngd över hela foten. detta gör att trycket på den främre trampdynan minskar och man blir inte lika trött i fötterna. För mej blir det enorm skillnad. För att ytterligare hjälpa fossingarna på traven brukar jag även lägga in en gelesula framtill i skon.

Har man inte högt fotvalv, men ändå får ont i fötterna kan man träffa en ortoped tekniker som kan ge tips och hjälp för fötterna!


pelotter


Bästa kompis bilder

I Juni flyttar vi från Umeå. det ska bli oerhört roligt på många sätt. Att få bo nära våra familjer, att för första gången kunna få ha barnvakt en kväll utan att måste åka 30 mil enkel väg.. Att få bo i ett hus istället för en trång lägenhet.

Men sen finns det ju såklart nackdelar också. Vi har ju förståss lärt känna människor här som vi kommer att sakna och som det känns jättetråkigt att vi inte längre kommer att kunna umgås med. Men det jobbigaste är nog att Amelie måste skiljas från sitt älskade dagis och från sina vänner. Det är inte så lätt att förstå när man är tre år.

Amelies bästis sen ca två år tillbaks heter Li. Trots att dom inte ens går på samma avdelning på dagis längre så har dom hållit ihop och vi träffas då och då för att dom ska få leka och ha kul tillsammans. Det kommer att bli tufft att skilja dom åt.

Idag bjöd vi hem Li och hennes pappa för en "bästa kompis fotning" Vi tänkte att det kanske kan vara kul för dom att ha en bild att minnas varandra med. Lis pappa ville dessutom gärna ha en bild av honom och Li tillsammans så vi passade på att göra det samtidigt.





 


Smal + snacks = sant?

Vill man tänka på figuren så måste man självklart även börja tänka på vad man stoppar i sig. Chips och godis var och varannan kväll fungerar helt enkelt inte om man vill gå ner i vikt eller hålla sin vikt. Men det behöver inte heller betyda att man måste leva i godiscelibat. Det finns många goda bra alternativ som man kan äta med gott samvete och ändå gå ner i vikt.

Lösgodis tex. Innehåller ca 420kcal per 100g. En hel del alltså. Att köpa en godispåse på 2hg eller mer är nog inget ovanligt och man kommer då upp i 840 kcal vilket är nästan hälften av en normalbyggd kvinnas dagsbehov.
Eller 2 lagoma luncher för någon som försöker hålla/gå ner i vikt. Det får en onekligen att tänka till lite när man väger upp sin godispåse.

Här följer en lista över några alternativ med betydligt lägre kalori innehåll!

# Mörk choklad. Stillar sötsuget snabbt och det räcker med små mängder 1 bit innehåller ca 59 kcal (70%)

# Naturgodis.  Innehåller lika mkt kalorier som vanligt godis men kan vara helt okej i små mängder och man blir
   fort  nöjd. Köp bara några stycken, det räcker. (50g=ca 200 kcal)

# Kaneläpple. Mitt personliga favoritsnacks. Gott och nyttigt, ät  gärna flera om dan! Klyfta ett Äpple, gärna med 
   äppelklyftare och krydda bitarna rejält med kanel. Kanel innehåller inga kalorier och förutom att det gör äpplet
   supergott sägs det även öka förbränningen! Ett äpple innehåller ca 60kcal.
 
# Popcorn. Tittar man bara på kalorimängden i en påse popcorn låter det inte så mycket bättre än chips. 
   Ca 400kcal/100g medans chips ligger runt 520. Men det fina med popcorn är att dom väger otroligt lite.
   Medans  du snabbt smäller i dej flera hundra gram chips innehåller en hel stor OLW påse med popcorn
   bara 100 gram totalt! Vilket innebär att delar du en påse popcorn med din älskling får du bara i dej
   ca 200 kcal. Inte illa va? 

# Nutrilett crisp. Det finns många smalchips på hyllorna oftast är det lite mindre fett än i vanliga chips och 
   marginellt mindre kalorier. Tyvärr är dessa bara snäppet bättre än vanliga chips, så det är inget att satsa på.
   Däremot finns det på hälsokosthyllan chips från Nutrilett som är ett bra alternativ till vanliga chips. 1 påse
   innehåller nämligen bara 25 gram och totalt 98 kcal och kan alltså defenitivt ätas med gott samvete.
   Iallafall om man bara äter en påse;)

   Enjoy!

                                     
                                                                   


Förkyld..

Skulle egentligen ha kört ett styrkepass på IKSU idag, men det verkar som att förkylningen slagit till på allvar den här gången. Jag är helt däckad. Klev upp vid åtta i morse och gjorde iordning Amelie för dagis, lämnade av henne och gick och la mej igen omgående. Vaknade inte igen föränn vid 12.30 Så otroligt skönt att få sova ut ordentligt, och jag mådde faktiskt mycket bättre när jag vaknade igen.

Nu ska jag ta och bädda ner mej i soffan, dricka några koppar grönt the och allmänt tycka synd om mej själv!

Bye bye Dunjackan!

Våren har äntligen nått norrland, solen skiner och snön smälter. Jag började redan igår att fira med att ta fram min skinnjacka (jippie!)  Att jag sen vaknade i morse med förkylning och halsont kan otänkbart ha något med saken att göra!
Man måste ju tåla lite kyla? Eller så är jag helt enkelt inte byggt för det här klimatet. Känns ironiskt att bo på en plats där det är vinter större delen av året när man hatar snö och kyla..

Men nu skiner iaf solen, och nästa grej på önskelistan är att få använda mina nya skooor!

Så det är bäst att det håller i sej!


Min nya favorit produkt

Är make up stores skin serum appliceras föra dagkräm och underlagskräm och gör huden supermjuk och len. Jämnar tom ut ojämheter och gör så att maken blir jämn och snygg! Inte illa va?

"En unik, silkeslen och lätt formula framtagen för att användas som primer under makeupen. En blandning av hudliknande lipider och botaniska extrakt gör att din hud får ökad mjukhet och spänst. Salvia, ginko biloba och rosmarin hjälper tillsammans åt att stimulera huden och motverka tecken på tidigt åldrande.


nyckelingrediens

 Ginko Biloba: Fuktgivande, ger huden fin struktur.

 Lavendel: Antiseptiskt samt verkar lugnande.

 Rosmarin: Dödar bakterier och motverkar tillväxt av bakterier.

 Salvia: Sammandragande, hämmar bakterier
 Pris: 345:-"

latest m magazine


Kost och Smink!

Idag hade jag tid för kostrådgivning med min PT Jag har fört kost dagbok i ett par dagar och hon har sedan analyserat det och idag föll domen;) Det var faktiskt inte alls så illa. Överlag åt jag ganska bra enligt henne och hon hade enkla tips på förbättringar där det behövdes. Kul!
Efter en timmes kostprat körde jag ett 1,5 (med stretch och magprogram) timmes styrkepass i gymmet, ännu roligare! Att anlita en PT är nog bland det smartare jag gjort för min träning, det är helt klart en investering!

Efter träningen var det bara att stressa hem och ta en snabbdush då jag hade en tid inbokad för sminkning på make up store. Brukar göra det minst en gång per år för att få lite ny inspiration och tips på nya investeringar. Det brukar oftast bli några fler än vad jag tänkt från början, så även denna gång.

Nä nu kallar den verkliga världen.. dags att ägna kvällen åt att göra iordning kundgallerier från förra veckans fotningar.


Slödag på stan

Tyckte jag att jag faktiskt förtjänade en skön dag på stan med lite vettig shopping då jag inte lyckades göra ett enda fynd i haparanda, ens på ikea! Så jag åt lunch på stan, Sushi Mmmm.... Kollade in butikerna i stan och drog sedan ut till D&D min nya älsklingsaffär här i Umeå Så underbart med en stor butik med ett brett utbud av skor, märkeskläder jeans och handväskor. Hittade en tröja från Miss Sixty som jag älskar och kommer att bo i en tid framöver, samt jättesöta rosa trosor från Calvin Klein. Dom var så fina så jag måste nog fara och köpa ett par i den här färgen också!

MISS SIXTY - Short sleeve t-shirts3 for $30 hipster with lace
                              Miss Sixty                                          Calvin klein


Husköp

Vi var ju till Luleå i helgen och spanade in ett superfint hus som vi gärna vill köpa. Jag hoppas hoppas hoppas att det blir så! Vill så gärna ha det Så nu är det en massa besvärliga grejer som måste fixas. Rena chocken för oss lägenhets människor. Det är inte lätt att köpa hus! Lånelöften, Intyg, besiktningsman värderingar osv. Önskar att man bara behövde se det och bestämma om man tycker om det eller inte!
Huset är en gammal norrbottensgård av modell mindre. perfekt för vår lilla familj! Jag har redan huvudet fullt av inrednings planer. Nu är det bara att hålla tummarna att det inte visar sej vara fullt av mögel eller att grunden håller på rasa eller något annat trevligt!

RSS 2.0