Hus uppdatering

Det känns som att det går ganska bra för oss nu! Eller rättare sagt, vi börjar äntligen se lite resultat på några av våra många påbörjade projekt!
Amelies rum är nästan klart! Igår målade jag hennes sovalkov och på kvällen satte vi upp tapeterna även där. Idag tänkte jag måla golvet. Eftersom golvet i hennes rum dragit ihop sej ngt så måste det skarvas lite i kanterna, pappa har lovat hjälpa till med detta men dom är i fjällen och fiskar så det får vänta några dagar. Men bortsett från det så är det bara att smälla dit listerna igen! Jag ska iofs måla garderobsdörrarna också.. men det hinner jag nog imorgon!

Kontoret rullar på det med.. Golvet är slipat och ska målas, Niklas har spacklat väggarna och jag har börjat måla det pärlspontade trätaket. Fyyy va tråkigt det är!!! Kommer ta evigheter, jag ger alltid upp efter ca 5 brädor.

Golvet i köket och hallen är numera både betsat och lackat. det blev ganska bra, lite blankare än vad jag önskat, man skulle ju kunna tro att en lack som kallas matt faktiskt ÄR matt, men icket. Nåja jag får väl trösta mej med att den blanka lacken måste vara vansinnigt blank! Nu ska det bara härda tills på söndag så kan vi ställa tillbaks möblerna (köksbordet allstå) igen! Jag länktar bara tills jag får tid att måla väggarna vita så det mörka golvet kommer till sin rätt!



Premiär fotning!

Igår fick jag användning för min nya studio för första gången! Kändes jättekul att få göra en barnfotning igen. Liv och Nelia kom hit ända från Umeå för att modella!
Lokalen funkade kanon, det finns ju en hel del som behöver göras även där, nytt golv, målas tapetseras, isolera taket osv osv. Men det är iaf hemskt roligt att ha en helt egen lokal!










Barnfri renoveringsdag!

Amelie har åkt upp till Granudden med mormor och morfar så vi passar på att köra hårt med renoverandet. Gud va skönt det är att få en hel dag att greja på med huset tillsammans i lugn och ro.

Idag har vi spacklat varv två i Amelies sovalkov samt målat första varvet på väggarna i hennes lekrum. Jag har målat det stora taket samt förlimmat väggen som ska tapetseras och målat elementet!

Vi har fått låna Tobbes Elementspruta och det var verkligen en fantastiskt praktisk pryl, kan starkt rekommenderas om nån någonsin får för sej att måla sina element;)

Vi håller nu på att riva tapet i kontoret så imorgon blir det ännu mer målning! Jag hoppas vi hinner få upp lite tapeter också, jag vill helst inte behöva göra det ensam, är lite rädd för att sabba upp den:P

Ikväll kommer Fredrik och Gurre hit på lite hamburgergrillning, ska bli en trevlig omväxling från målandet!

Bröllop

Idag har jag faktiskt jobbat lite vid datorn istället för på huset!

Jag har gjort iordning lite bilder från ett bröllop jag fotade här i Luleå ute på mannön för nån vecka sen!
















Husbilder

Nu har jag fotat lite! Tänkte att det kan ju vara kul att dokumentera våra "framsteg". Golvsliparen har kommit så golvet på övervåningen är nästan klart. Vi ägnade hela söndagen åt att riva ut dom gamla golven i köket och hallen, det är ett fantastiskt fint trägolv under med breda täta plankor. Man blir förvånad över hur dom kunde tycka att plastgolven var bättre.
Igår var jag och köpte bets till hall och köksgolvet, jag vill ha svarta golv men ändå med träkänsla så jag vill inte måla. Det ser inte lovande ut. Betsen är väldigt tunn så det gula i trät lyser igenom. Just nu ser det nästan mer grönt ut. Jag håller på att testa på en bräda nu så jag kör väl på ett varv till och hoppas att det täcker bättre då. Annars vette fan hur jag ska få till det som jag vill ha det!

Här kommer iaf lite bilder från vårat renoveringskaos!


Köket före golvrivning.


Trappan, heltäckningsmattan borttagen, limmet skrapat, nu är det bara slipning kvar!


Vårat blivande kontor, nu med trägolv och trätak.


Sovalkoven i Amelies rum, har målat trätaket vitt.


Amelies rum, målar och spacklar, sen ska det upp en fondtapet.


Hallgolvet efter mattrivningen.


Köket efter att vi rivit ut mattan.




Uppdatering

Dom senaste två veckorna har jag varit så stressad att jag knappt kunnat sitta vid datorn. Absolut inte skriva ngt i bloggen iaf! Men nu börjar det släppa lite hehe. Vi har slitit som dårar för att få iordning såpass att huset att vi kan känna att vi faktiskt bor här, plus att det är viss prio på att få Amelies rum klart. Hon har ju inte sett sina egna leksaker sedan vi flyttade från luleå i början av Juni. Så Sen vi fick tillgång till huset har vi rivit tapeter i amelies rum (och sovalkov) Lagat golvet i Amelies rum, rivit ut det fula innertaket av papp och fått fram det gamla mkt snyggare trätaket! Grundmålat samt målat trätaket vitt.
Sen har vi rivit ut både golv och tak i det som ska bli vårat kontor, det är ju lite småbrådskande det med för vi vill ju gärna få in våra datorer! Så där har vi numera trätak och trägolv. På måndag kommer golvsliparen så tills dess ska även köks och hallgolvet vara utrivet och orginalgolvet blottat. Jag hoppas innerligt att det är fina golv under plastmattorna.

Bara för att vara säker på att ha helt fullt upp har jag även rivit bort heltäckningsmattan från trappen! Jag har fått mååånga kommentarer om det projektets hopplöshet. Alla verkar känna till hur elendigt hemskt det är att skrapa lim från en trappa! Men jag har faktiskt bara två trappsteg kvar nu! Så jag känner mej som att jag vunnit en tävling i Robinson ungefär. Jag har nog sett ungefär så ut också varje kväll, skitig och blöt i svett!

Sen har jag även pysslat på med småsaker som att fixa toan uppe, byta knoppar på skåpdörrarna, montera nytt duschset, ny toasits etc. Målat alla skåpar i köket invändigt och städat hela huset. 
Jag har tagit bort nästan alla perienner och det blev såå mkt finare! Persiennerna var mörka och trasiga och fönstrena ser mkt mer öppna ut nu.

Igårkväll packade vi upp nästan alla lådor! Ja förutom dom som ska in i vardagsrummet och kontoret, för dom rummen "finns" ju inte än. Övriga lådor är utburna i garaget för att ge en mer hemtrevlig känsla hehe.

ikväll kommer Elin därav det stora rycket med kartonguppackning! Vilket var bra för vi behövde en spark i baken på den fronten! Det ska bli skönt att ta det lite lugnare en helg:) Idag ska jag tom ta på mej rena kläder och sminka mej! wohoo!

Nä nu ska jag ta lite bilder av projektet, brb.

Nu är det klart!

Idag har vi fått huset besiktat, jag var asnervös hela tiden och var helt säker på att han skulle dömma ut huset totalt!
Men på något mirakulöst sätt så blev det inte så.

Besiktningen gick faktiskt riktigt bra! det var såklart endel småsaker, spruckna rutor, etc. Dörrar som behöver justeras (vaddå trög dörr det är ju en del av charmen!)
Några saker som tex bättre dränering på husets baksida samt avfuktare i jordkällaren behöver åtgärdas, men i det stora hela fick vårat fina hus godkänt vilket var en enorm lättnad!

Efter lunch ska vi göra klart betalningen och sen är huset vårt! Vi får föhoppningsvis tillgång till det redan i början av nästa vecka!

RSS 2.0